“Мене влаштує, якщо українські артисти закидають гранатами сцену з росіянами”, – Іван Леньо про наміри колег виступити разом із музикантами з РФ

Іван Леньо
рок-музикант, соліст гурту “Козак систем”, армійський волонтер

(FB)

Натрапив на дискусію під постом однієї співачки щодо їхати чи не їхати на міжнародний фестиваль в Угорщину, де будуть виступати також запрошені музиканти-вбивці з-за порєбріка.

Шляхом довгих дискусій та мучітєльних роздумів на рівні «бить ілі нє бить» вона вирішила їхати.

Мовляв, ми там зі сцени розкажемо всім правду про ворогів, піднімемо рівень свідомості угорців щодо підтримки України і тому подібне.

Запевняю вас – це помилка.

Ви можете щиро вважати, що ваші мотиви саме такі – просвітницькі, і ваша англійська настільки бездоганна, що ви там своїми промовами угорців і росіян введете в стан покаяння. Ви ж, мабуть, щось таке розумне скажете, і так голосно, що крик і плач дітей з-під розбомбленого будинку в Авдіївці вони не почули, а вас почують?

Цього не станеться, запевняю вас. Натомість станеться інше – всі заголовки новин будуть подані як: “Українські та російські музиканти зіграли на одній сцені”.

Заголовки російських новин будуть ще винахідливіші: “Культурная дипломатия против войни, каторую розвязалі політікі, на адной сцене спєлі вмєстє укрАінскіє артісти і руzzкіє”.

Якими би не були благородними ваші мотиви, результат ви отримаєте зворотній (згадайте кейс Андруховича).

Сьогодні єдиною найближчою дистанцією між нами і ними може бути 20-30 метрів – це відстань ураження з автомата чи кидка гранати.

Якщо ви провезете через кордон вище згадані “музичні інструменти” і зможете ними вправно скористатись, тоді їдьте, але без результату не повертайтесь.

Заголовок “Українські артисти закидали гранатами сцену, на якій виступали російські артисти” мене влаштовує. Дякую.

Читайте також:
Після Щегеля: свідомі артисти не можуть виїхати для виступів за кордоном, як це прописав Мінкульт


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна