Із Судану евакуювали вже 91 українця

Із Судану, де тривають бойові дії, протягом 24-26 квітня вивезли 91 українця. Евакуація відбулася у співпраці МЗС України з іншими відомствами.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко в середу, 26 квітня.

Так, українців евакуювали трьома групами. У першій було 83 українці та четверо суданців (члени їхніх родин), а також 51 іноземець — громадяни Грузії, Перу, Канади, Сент-Кітс і Невіс (країна Карибського басейну).

64 українці вирішили повернутися додому. Вони мають прибути 26 квітня чартерним рейсом до Польщі, а звідти поїдуть до України.

Друга групу евакуювали з Судану вранці 26 квітня. П’ятьох українців вивезли автобусом на територію Єгипту, зараз вони в безпеці. Ще трьох українців евакуювали в координації з урядом Німеччини.
Дипломати продовжують стежити за ситуацією в Судані. Якщо з’являться ще українці, які хочуть виїхати з країни, МЗС займеться їхньою евакуацією.

Читайте також:
У Судані поновилися бойові дії. Захоплено лабораторію, де зберігаються збудники кору й холери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна