ГУР провело успішну операцію в Судані: із зони збройного конфлікту евакуювали 87 українців

Головне управління розвідки Міністерства оборони провело успішну рятувальну операцію в Судані. Із Хартума, столиці держави, евакуювали 87 громадян України. Серед них переважно фахівці з авіації – пілоти, техніки та члени їхніх родин.

Про це  25 квітня повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

“Головне управління розвідки в координації з Офісом президента та Міністерством закордонних справ провело успішну рятувальну операцію з евакуації мирних громадян з охопленого боями Хартума”, – сказано в повідомленні.

Фото: ГУР МО

Зазначається, що евакувація відбувалася в умовах безперервних боїв, недотримання режиму «тиші», відсутності їжі, води та техніки. Загалом із зони збройного конфлікту вивезли вивезли 138 людей, серед яких  35 жінок та 12 дітей. Також серед евакуйованих є громадяни Грузії та Перу.

“Евакуйовані перебувають в безпеці на території Єгипту. Їм надали необхідну медичну допомогу, харчування та воду. Громадяни України забезпечені візовою та документарною підтримкою і очікують швидкого повернення на батьківщину”, – наголосили в ГУР.

Нагадаємо, у Судані 15 квітня відбулася спроба державного перевороту й сутички між Силами швидкого реагування (RSF) та регулярною армією. Це сталося через розбіжності між командувачем суданської армії Абдель Фаттахом аль-Бурханом, який фактично є президентом країни, і главою Сил швидкого реагування Мухаммедом Хамданом Дагало (Хамідті). Унаслідок цього конфлікту загинули 420 людей, також відомо про 4 тисячі поранених.

Читайте також:
У Судані, де сильні позиції ПВК “Вагнер”, – спроба перевороту, в аеропорту загорівся український літак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна