Уперше в історії організації законтрактували за кордоном: “ПЖ” закупив для ЗСУ болгарських кулеметів на €6,5 млн

доповнено

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” самостійно придбав для ЗСУ 1460 кулеметів калібру 7,62-мм за €6 570 000.

Про це повідомила пресслужба фонду в понеділок, 24 квітня.

“Ця партія озброєння, яку ми вперше в історії організації законтрактували за кордоном, були розподілені Головнокомандувач ЗС України і Командуванням сил логістики ЗСУ на найкритичніші напрямки”, – йдеться в повідомленні.

Зброю отримала 21 бойова бригада, з яких 12 — механізовані та мотопіхотні Сухопутних військ, 6 — командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Хоча модель кулемета не називається, але його можливо ідентифікувати. Це MG-1МS від болгарського заводу “Арсенал”, який має доволі характерне рішення зі стволом для покращення його охолодження.

Виробник декларує, що при збереженні всіх технічних характеристик ПКМ, ресурс ствола збільшений на 30%. Сам кулемет виконаний у калібрі 7.62×54 та, окрім специфічного ствола, конструктивно нічим не відрізняється від радянської версії.

Таким чином наразі на ринку один кулемет типу ПКМ, у цьому випадку MG-1МS, коштує 4,5 тисячі євро, пише Defense Express.

Болгарія, хоча й не акцентує на підтримці України озброєнням, надає доволі широку допомогу, а також продає озброєння радянських стандартів нового виробництва. Ідеться про 2,7 млрд доларів лише за перші 164 дні з моменту повномасштабної російської агресії, про що повідомив екс-прем’єр-міністр Болгарії.

Читайте також:
Ще одну новостворену механізовану бригаду забезпечив зв’язком фонд “Повернись живим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна