Іран за пів року передав Росії Каспійським морем 300 тис. снарядів і 1 млн боєприпасів, – WSJ

За останні шість місяців Іран переправив країні-агресорці Росії понад 300 000 артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів через Каспійське море.

Про це 24 квітня інформує The Wall Street Journal, посилаючись на близькосхідних чиновників.

Зазначається, що за пів року російські кораблі переправили Каспійським морем з Ірану 300 тисячі артилерійських снарядів та мільйон патронів. Остання партія цією зброї була відправлена у РФ на початку березня на борту російського вантажного корабля «Расул Гамзатов».  Судно перевозило 1000 контейнерів з 2000 артилерійських снарядів, про що раніше не повідомлялося, пише WSJ.

Водночас делегація Ірану в ООН і Міноборони РФ не відповіли на запити про коментарі. У Білому Домі також відмовилися коментувати цю тему.

За словами офіційних осіб США, в основному Іран використовував вантажні літаки для доставки зброї в країну-агресорку, що робило втручання практично неможливим. А дії у Каспійському морі вимагають допомоги від колишніх радянських республік на його узбережжі.

Як повідомляла “Новинарня“, Росія постачає Ірану кіберзброю в обмін на відносно дешеві та ефективні безпілотники, якими атакують Україну. За даними співрозмовників WSJ, серед посадовців США й Ірану, співпраця між Москвою й Тегераном активізувалась після того, як Іран погодився надати, окрім дронів, також ракети малої дальності й танкові та артилерійські снаряди.

Читайте також:
“Помилково вважав, що ціль була ворожою”: в Ірані 10 військових засудили за збиття літака МАУ 2020 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна