МО Росія визнало: по Бєлгороду вдарила російська авіабомба, “нештатно”

доповнено

Міністерство оборони Росії визнало, що потужний вибух у центрі Бєлгорода спричинила російська авіабомба.

Про це в ніч на п’ятницю, 21 квітня, повідомила пресслужба МО РФ.

“Увечері 20 квітня під час виконання польоту літака Су-34 ВКС (військово-космічних сил Росії – “Н”) над містом Бєлгород відбулося позаштатне сходження авіаційного боєприпасу. Внаслідок цього є пошкодження житлових будівель, жертв немає. Проводиться розслідування”, – ідеться в повідомлення пресслужби міноборони країни-агресора, яке цитує урядове інформагентство “РИА Новости”.

Як інформувала “Новинарня“, близько 22-ї години (за київським часом) 20 квітня в російському місті Бєлгород, що неподалік кордону з Україною, стався потужний вибух. На вулиці Ватутіна, біля перетину з вулицею Губкіна, утворилася велика вирва радіусом 20 метрів. Один з автомобілів ударною хвилею закинуло на дах супермаркету (на фото).

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков підтвердив факт вибуху, але не говорив про його причину. За його словами, постраждалих немає. Є пошкодження стекол у сусідньому багатоквартирному будинку, вибуховою хвилею пошкодило кілька припаркованих автомобілів та повалило стовпи лінії електропередач.

Коментатори не виключали, що причиною вибуху стала невдало пущена російська бомба КАБ – така, які армія РФ регулярно застосовує по території України.

21 квітня в мережі з’явилося відео, на якому зафіксовано: авіабомба, яка “здійснила позаштатний схід” з російського літака, спершу падає на вулицю без детонування, і лише за 20 секунд – вибухає, руйнуючи дорожнє покриття, тротуар та підкидаючи авто.

Читайте також:
Безпілотник із бомбою атакував аеропорт Бєлгорода, – ЗМІ

У Бєлгородській області – “бавовна” і пожежі на електропідстанціях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна