ЗСУ відбили понад 40 атак, ворог не припиняє штурмів Бахмута, – зведення Генштабу

Триває 421-ша доба широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Протягом доби ворог завдав 17 авіаційних ударів та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військових і населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Про це у вечірньому зведенні станом на 18:00 п’ятниці, 20 березня, повідомляє Генштаб.

“Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках – відбито понад 40 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за місто Бахмут”, – сказано у повідомленні.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 1 удару по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 пункти управління противника.

На Куп’янському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Кам’янки, Первомайського та Невельського Донецької області, успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом поточної доби ворог безуспішно вів наступальні дії в районах Пречистівки та Вугледара.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

В окремих населених пунктах Херсонської області російські окупанти посилили контррозвідувальний режим через побоювання витоку інформації щодо дислокації їх підрозділів. Збільшилась кількість патрулів, почастішали перевірки цивільних. Водночас під час таких перевірок, окупанти проводять опитування громадян та пропонують їм службу у збройних силах РФ, розповіли в Генштабі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна