Столтенберг в Україні. Генсек заявив, що “майбутнє України в НАТО” та відвідав Бучу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс готується до обговорення питання про членство України та гарантії безпеки для неї: відповідні питання порушать на липневому саміті у Вільнюсі.

Про це Столтенберг сказав під час пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві 20 квітня, пише “Європейська правда“.

“Президент Зеленський порушив питання членства і гарантій безпеки (для України – “Н”). І це буде важливим елементом порядку денного на цій зустрічі, НАТО готується до цього. Майбутнє України – в євроатлантичній родині. Майбутнє України – в НАТО. З цим погоджуються всі члени Альянсу”, – заявив генсек.

“Із часом наша підтримка допоможе вам зробити це можливим”, – додав він.

Столтенберг також наголосив, що наразі для НАТО головним питанням залишається забезпечення перемоги України у війні проти Росії,  і щоб Україна “надалі залишалась суверенною, незалежною демократичною державою в Європі”.

Під час свого неанонсованого візиту в Україну генсек НАТО відвідав і звільнену від російських окупантів Бучу. І зізнався, що побачене в цьому місті  його “до глибини душі зачепило”.

Фото: пресслужба НАТО

“Побачені наслідки руйнувань та скоєних росіянами злочинів у місті глибоко вразили генсека. Він запевнив, що НАТО продовжить надавати безпрецедентну підтримку армії та народу України. Вірю, що така рішучість буде непохитною та пришвидшить нашу перемогу”, – зазначив після візиту Столтенберга міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Як писала “Новинарня“, у четвер, 20 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг приїхав з візитом до Києва. Перед цим жодних оголошень про майбутній візит керівника НАТО в Україну у публічній площині не з’являлося. Приїзд Столтенберга відбувається на тлі останнього розширення Альянсу, який нещодавно прийняв Фінляндію та очікує, що Швеція також приєднається найближчим часом.

Читайте також:
“Альянс готовий розпочинати нову главу у відносинах з Україною”: Зеленський зустрівся зі Столтенбергом

Кулеба: Настав час перетворити Чорне море на те, чим стало Балтійське, – море НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна