Китай ігнорує прохання “вагнерівців” щодо постачання зброї, – FT

Китай не відповідає на запити приватної військової компанії “Вагнера” про надання озброєння. 

Про це у четвер, 20 квітня, пише Financial Times.

Як зазначає видання, у секретних розвідувальних документах Пентагону, які “злили” в мережу, сказано, що “вагнерівці” просять Китай надіслати боєприпаси та обладнання. Однак Пекін так і не відповів на відповідні запити.

На думку FT, такі прохання ПВК “Вагнер” свідчать про впевненість Росії в тому, що Китай піде назустріч та постачатиме озброєння Москві.

Однак станом на початок січня Китай «не відправляв (ПВК “Вагнер” – “Н”) ніякої зброї, навіть для випробувань, і не мав контактів з (ПВК “Вагнер” – “Н”) щодо поставок зброї», йдеться у документі.

Крім цього, у “злитих” документах також міститься докладна інформація про контакти між “вагнерівцями” і Туреччиною щодо продажу зброї, про що також згадується в інших злитих матеріалах розвідки, опублікованих раніше.

Нагадаємо, на початку квітня у соціальні мережі було опубліковано секретні розвідувальні документи США, що стосувалися зокрема війни в Україні, Китаю, Близького Сходу та інших країн і регіонів.

Читайте також:
Американські журналісти розкопали, хто стоїть за “витоком” секретних документів розвідки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна