У конкурсі Горовиця бере участь російський піаніст, що служив у армії РФ після 2014 року

В українському міжнародному конкурсі імені В. Горовиця, який через повномасштабне вторгнення РФ проходить у Женеві, бере участь російський піаніст Станіслав Корчагін.

Інформація про це міститься на офіційній сторінці конкурсу, пише “Лівий берег” у вівторок, 18 квітня.

Водночас музикознавець та засновник радіо “Ісландія” Стас Невмержицький звернув увагу на те, що в 2014-2015 роках Корчагін проходив службу в 154-му окремому комендантському преображенському полку, відродженому Путіним 2013 року. Він також є викладачем державної російської академії музики ім. Гнесіних.

Російський піаніст вже потрапив у півфінал українського конкурсу, на якому гратиме, зокрема, твори Рахманінова і Чайковського.

Наразі на прохання прокоментувати цю ситуацію представники конкурсу Горовиця не відповідають.

Міжнародний конкурс молодих піаністів ім. Горовиця, заснований у 1995 році, вшановує пам’ять видатного митця і легендарного піаніста Володимира Горовиця, який народився і навчався у Києві. Цьогоріч конкурс проходить у Женеві (Швейцарія), фінал змагань відбудеться 21 квітня у супроводі Оркестру романської Швейцарії.

На сайті конкурсу зазначено:

“Новий формат проведення Конкурсу схвалений Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком і мером Києва Віталієм Кличком. Конкурс відкритий для музикантів усіх національностей.”

Читайте також:
На війні проти росіян загинув музикант і диригент Костянтин Старовицький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна