На війні за Україну загинув колишній нардеп Олег Барна, який виносив Яценюка

На війні загинув військовослужбовець ТрО ЗСУ, колишній народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Олег Барна.

Цю інформацію підтвердив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

“Вчора, підчас бойових дій загинув Олег Барна. Так сталось, що ми мали можливість поспілкуватися на минулому тижні. По поверненню з відрядження опублікуємо на ТрО Медіа”, – написав Дмитрашківський у соцмережі.

Сьогодні, 18 квітня, колишньому політику, а нині сержанту Збройних сил мало виповнитися 56 років.

Речник об’єднаного пресцентру Таврійського напрямку показав на відео, як Олег Барна стріляє:

За словами колеги Олега Барни по парламенту Ірини Геращенко, він воював у районі Вугледара на Донеччині.

“Стьопа (брат Олега Барни Степан – “Н”) сварився на старшого брата, що той безбашенний. Лізе в найгарячіші бої, контужений, поранений, відмовляється лікуватися, бʼє окупанта без страху, залишається на передовій зі своїми побратимами.

Для Олега світ ділився на чорно-біле, без напівтонів. На свій-чужий, українець-запроданець.

Майданівець, добровольцем пішов на фронт у 2014-му, потім “перерва” в ВР, де він відчайдушно відстоював правду, як він її розумів. Альтруїст, він був велика дитина, дуже щирий у своїй любові і ненависті. Дуже любив батьків, дружину, дітей, брата, друзів. І Україну! Понад усе.

“Іринко, ми точно переможемо!” – бʼють зараз у скроню його слова.

Диванні “воюваки” дуже люблять кричати, що депутати не воюють. Олег загинув на Донбасі. Він служив у піхоті. Не в елітних військах, а в найважчих і найважливіших підрозділах. Він був патріотом і українцем . Членом нашої команди. Хорошою людиною, доброю, прямою і відвертою”, – написала Ірина Геращенко.

У свою чергу п’ятий президент Петро Порошенко зазначає, що тіла Барни не бачили, тому бригада наразі не підтверджує смерть сержанта.

Хто такий Олег Барна

Олег Барна народився у селі Нагірянка на Тернопільщині 18 квітня 1967 року.

Громадсько-політичний діяч, правозахисник, педагог, військовослужбовець, учасник АТО та російсько-української війни (сержант ЗСУ).

Закінчив Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.

Працював вчителем математики, фізики, інформатики, допризивної підготовки в Ридодубівській та Білобожницькій школах (1991—2014), від 1 вересня 2021 — асистент катедри історії України, археології та спеціальних галузей історичних наук Тернопільського педуніверситету.

У 1990-му брав участь у студентському голодуванні у Києві, відомому як “Революція на граніті”, надалі займався правозахистом та очолював протестний рух на Тернопільщині, штаб БЮТ тощо. Активіст акції “Україна без Кучми” 2001 року, Помаранчевої революції та Революції Гідності.

У 2002—2010 роках був Нагірянським селищним головою.

Народний депутат України 8-го скликання (2014-2019) від Чортківського одномандатного округу. Відомий своєю екстравагантною поведінкою – саме Барна у грудні 2015 року “виніс” із трибуни парламенту прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, піднісши спершу букет троянд.

Олег Барна

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, і з 25 лютого був зарахований на посаду командира гранатометного відділення.

Брат політика Степана Барни, голови Тернопільської ОДА у 2015-2019 рр.

Читайте також:
Друга за рік нічна ДТП нардепа Барни: водій з мандатом визнає провину

На війні за Україну загинув депутат із Полтавщини Анатолій Карбан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна