На війні за Україну загинув депутат із Полтавщини Анатолій Карбан

доповнено

На війні з російськими загарбниками 13 квітня загинув військовослужбовець територіальної оборони ЗСУ, вчитель, сотник Українського козацтва, депутат Миргородської міської ради від партії “Європейська солідарність” Анатолій Карбан.

Про важку втрату повідомила його дочка Аліна Карбан, керівниця відділу комунікацій Українського ветеранського фонду та координаторка ГО “Експертний корпус”.

“Мій тато герой. Назавжди”, – написала вона в фейсбуці вранці 14 квітня.

55-річний Анатолій Карбан загинув під Авдіївкою на Донеччині.

Перед тим обороняв Сумську та Харківську області, воював у Соледарі.

Відомо, що для потреб свого підрозділу ТрО Збройних сил України Анатолій Карбан використовував власний легковий автомобіль, який був розтрощений під час обстрілу Краматорська в лютому цього року.

“Чорний “Рено Логан”, відсутність диска на колесі – відразу впізнала, що це особисте авто мого тата. На ньому він із побратимами їздив на сході. Принципово не просив допомоги волонтерів, щоб зібрати на бойову машину. Бо “в інших нічого нема, а в нього є”, і думав, що якось убереже це авто, яке дуже обожнював. Хто знає мого тата – зрозуміє”, – писала тоді дочка Аліна.

Авто Анатолія Карбана в Краматорську

Анатолій Карбан із дружиною Альоною та дочками Анною й Аліною

Про загибель побратима повідомила також партія “Європейська солідарність”.

“Стримуючи ворожий наступ ворога, загинув не просто член нашої команди, а справжній друг, побратим, людина з великої літери – Анатолій Карбан, депутат Миргородської міської ради від «Європейської солідарності». Анатолій Євгенович, як педагог, зростив не одну сотню дітей, прививаючи їм любов до рідного краю та до України. А з початком повномасштабного російського вторгнення він взяв до руки зброю, щоб дати гідну відсіч окупантам і власним прикладом показати силу патріотизму і любові до Батьківщини”, – йдеться в повідомленні.

Анатолій Карбан. Фото з ФБ

Анатолій Карбан. Біографічна довідка

Анатолій Євгенович Карбан народився 24 травня 1967 року в селі Остапівка Миргородського району.

Після закінчення в 1991 році Полтавського педагогічного інституту імені В.Г. Короленка працював учителем Остапівської середньої школи, вчителем і директором Трудолюбівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Миргородського району.

Неодноразово обирався депутатом Миргородської районної та міської рад. У 2014 року був обраний головою Миргородської районної ради. Із 202о року знову став депутатом міськради.

Анатолій Карбан багато займався патріотичним вихованням молоді. Був громадським активістом, армійським волонтером, сотником Миргородського полку Українського козацтва.

Донедавна працював директором Біликівської гімназії Миргородської міської ради. Із початком повномасштабної війни вступив до лав батальйону територіальної оборони ЗСУ.

До свого 56-го дня народження Анатолій Євгенович не дожив трохи більше місяця.

Новинарня” висловлює щирі співчуття родині, близьким та колегам полеглого героя.

Анатолій Карбан із дружиною Альоною

Вічна пам’ять.

Читайте також:
“Він надто добрий для війни”. Яким був Кирило Пушкін із Харкова, що загинув під Бахмутом, та встиг знайти родину Фугасці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна