В уряді спростували плани надсилати повістки через “Дію”

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров спростував інтерпретації, нібито ближчим часом повістки військовозобов’язаним надсилатимуть через додаток “Дія”.

“Послуги немає ані в розробці, ані в планах”, – написав урядовець у телеграмі вранці в понеділок, 17 квітня.

Він також розмістив фото з “фейспалмом”, підписавши: “Коли в інтернеті знову пишуть, що повістки будуть у “Дії”.

Раніше в ефірі національного телемарафону народний депутат від “Слуги народу”, представник президента України у Верховній Раді Федір Веніславський спрогнозував, що повістки в “Дії” з’являться, хоча й не в короткостроковій перспективі.

Веніславський вважає, що потенційно в майбутньому ми маємо прийти до цифрових повісток у “Дії”, оскільки цифровізація передбачає спрощення всіх дій, і паперові повістки точно мають піти у минуле.

“Однак на сьогодні це лише проєкти на не дуже короткострокову перспективу, які можна опрацьовувати, обговорювати, але говорити про їх застосування, я думаю, це передчасно”, – сказав депутат.

Нагадаємо, наприкінці березня депутат Федір Веніславський розповідав, що в Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки працюють над удосконаленням процедури проведення мобілізаційних заходів в Україні. Відповідно до законопроєкту, військовозобов’язаним зможуть надсилати повістки у Viber та Telegram – за аналогією з судовими повістками. База телефонних номерів у військкоматах для цього є, сказав “слуга народу”. Також він повідомляв, що в Україні хочуть створити реєстр “ухилянтів”.

Читайте також:
Уряд дозволив військкоматам надсилати повістки незалежно від місця обліку

У Чернігові запрацював перший “Пункт підтримки мобілізації”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна