У Чернігові запрацював перший “Пункт підтримки мобілізації”

У Чернігові відбулася презентація першого в області “Пункту підтримки мобілізації”, створеного за ініціативи начальника Чернігівського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки (колишній військкомат).

Про це в середу, 12 квітня, повідомила пресслужба Чернігівського ТЦК.

Військові наголошують, що в “пунктах підтримки мобілізації” не вручають повістки, а лише консультують.

“Питання загальної мобілізації сьогодні турбують практично кожну сім’ю, а нестача інформації з питань, які стосуються мобілізаційних процесів в країні, викликає у цивільних паніку та страх. З цієї причини керівництвом Чернігівського обласного ТЦК та СП було прийнято рішення про початок роботи “пунктів підтримки мобілізації”. Їхня мета – інформування громадян стосовно мобілізаційних заходів, які проводяться в Україні від дня повномасштабного ворожого вторгнення”, – розповіли в центрі.

Так, громадяни можуть звернутися до “пункту підтримки мобілізації”, “щоб у спокійній дружній атмосфері переговорити з представниками обласного ТЦК та СП, дізнатися про проходження військової служби за призовом та контрактом, уточнити деталі соціальних гарантій, передбачених військовослужбовцям і членам їхніх сімей, проконсультуватися з інших питань, пов’язаних із загальною мобілізацією та проходженням військової служби”.

“У пунктах ми ні в якому разі не вручаємо повістки та не збираємо особисті дані. Головна наша мета – проведення роз’яснювальної роботи та інформування громадян щодо правової основи проведення мобілізації, надання консультацій та соціальної підтримки в межах повноважень, інформування населення про заходи загальної мобілізації, які у нас відбуваються і причин, з яких необхідно стати на захист своєї держави”, – наголосив начальник обласного ТЦК та СП полковник Олег Гончарук.

Фото: Чернігівський ТЦК

У “пункті підтримки мобілізації” можна отримати консультацію з питань:

  • правової допомоги мобілізованим;
  • соціальних гарантій мобілізованих;
  • проходження військової служби за контрактом;
  • навчання у вищих військових навчальних закладах;
  • обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • підстав для надання відстрочки від призову під час мобілізації.

Тож чернігівців запрошують відвідати “Пункт підтримки мобілізації” за адресою: проспект Миру, 28 (підземний перехід). Звернутися за консультацією можна з 8:00 до 17:00 кожного дня.

Як інформувала “Новинарня“, у 2017 році саме на Чернігівщині стартував пілотний проект реформування військкоматів.

Читайте також:
Уряд дозволив військкоматам надсилати повістки незалежно від місця обліку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна