Наслідки ракетного обстрілу Слов’янська: загинули вже дев’ять людей, під завалами будинку – ще п’ятеро

Станом на 08:25 15 квітня у місті Слов’янськ Донецької області внаслідок ракетного удару росіян по житловому будинку підтверджено загибель дев’ятьох людей, 21 мирний житель — поранений. Кількість жертв може зрости, бо люди залишаються під завалами.

Про це вранці в суботу повідомив начальник Слов’янської МВА Вадим Лях.

Російські війська в п’ятницю, 14 квітня, близько 16-ї години обстріляли Слов’янськ ракетами. Поцілили щонайменше у п’ять багатоквартирних будинків, пошкодили десятки приватних, понівечили будівлю школи, магазин, 12 автомобілів.
В одному з п’ятиповерхових будинків через влучання снаряда зруйновані верхні поверхи. Є травмовані та загиблі, серед них — діти. Дворічного хлопчика дістали з-під завалів, але він помер у швидкій.

“Підтверджено влучання сімох ракет С-300, які російські окупанти випустили по багатоквартирних будинках”, — зазначив голова обласної адміністрації Павло Кириленко.

На руїнах будинку у Слов’янську після ракетного обстрілу 14 квітня 2023

Наступного дня рятувальні роботи тривають, залучений спецзагін альпіністів ДСНС, розповів голова МВА.

“Під завалами будинку у провулку Парковому залишаються ще п’ятеро людей. Їхні особи встановлені”, — розповів Лях.

За його даними, не має відомостей щодо мешканців ще трьох квартир.

Як розповіла речниця Донецької обласної прокуратури Анастасія Мєдвєдєва, серед поранених була 14-річна дівчина. Її госпіталізували.

На руїнах будинку у Слов’янську після ракетного обстрілу 14 квітня 2023

Обстріл Слов’янська 14 квітня президент Зеленський назвав “актом тероризму” та сказав, РФ має понести відповідальність.

Як розповів голова ОВА Кириленко, на місці розгорнули штаб, де люди зможуть отримати допомогу, також організували місця, де люди можуть переночувати, поїсти.

“Далі, після розбору завалів буде консервація будинків. Для цього є кошти обласного бюджету передбачені, будуть виділені будівельні матеріали”, — повідомив Кириленко.

Він наголосив, що обстріли Донецької області відбуваються постійно. “Що РСЗВ, що ракетні удари дістають до будь-якого населеного пункту. Я завжди закликав, що врятувати життя та здоров’я – необхідна евакуація”, — сказав начальник ОВА.

Читайте також:
France 24 в сюжеті з табору підготовки російських окупантів назвав “ворожим” контрнаступ України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна