З нагоди підпалу “Москви” “Нептуном” Зеленський запровадив День працівника ОПК України

На річницю ураження крейсера “Москва” ЧФ українською ракетою “Нептун” президент Володимир Зеленський запровадив День працівника оборонно-промислового комплексу України – його відзначатимуть щороку 13 квітня. Найкращих працівників галузі глава держави нагородив сьогодні в Народній залі в Маріїнському палаці в Києві.

Про це в четвер інформує пресслужба Мінстратегпрому.

“Відтепер, за ініціативою Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, професійне свято українські зброярі відзначатимуть щорічно. Дата 13 квітня обрана невипадково. Саме цього дня рік тому українська протикорабельна ракета “Нептун” потопила флагман російського ворожого флоту “Москва”. Це було перше бойове застосування вітчизняної ракети, яке одразу ж стало історичним”, – повідомили у відомстві.

Глава держави привітав присутніх і в їхній особі – усіх працівників ОПК  України та подякував кожному.

“Сьогодні в нас – визначний день, коли ми згадуємо історичну подію для нашої держави, коли вшановуємо всіх, хто забезпечує саму можливість таких історичних подій для нашої незалежності, для нашої України, для всього нашого українського народу”, – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що в сучасних реаліях працівники ОПК щоденно проявляють справжній героїзм і, попри загрози, ремонтують техніку, оберігають і розвивають наші виробництва та дають Україні зброю.

Новий міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін відзначив важливість запровадження свята.

“….Це найкраща мотивація не зупинятися і робити все, аби посилювати Україну на полі бою та наближати нашу Перемогу”, – сказав очільник Мінстратегпрому.

Фото: пресслужба Мінстратегрому

Окрім цього, за участі президента України відбулася нарада з представниками Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, керівництва країни та представниками вітчизняних оборонних підприємств.

Читайте також:
Турчинов показав пуски двох “Нептунів” по крейсеру “Москва” рік тому. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна