У кількох українських містах запускається проєкт електронної реєстрації на ВЛК, – Медсили ЗСУ

У кількох містах запускається пілотний проєкт електронної реєстрації на Військово-лікарську комісію. Поки що не йдеться про електронну чергу запису, однак робоча група продовжує напрацьовувати законодавчі зміни для реформування ВЛК.

Про це на брифінгу в Military Media Center повідомила командувач Медичних сил ЗСУ, генерал-майор Тетяна Остащенко у четвер, 13 квітня, пише “Лівий берег”.

За її словами, на результати очікують протягом шести місяців.

“У нас запускається пілотний проєкт. Зокрема, у Львові, Вінниці, Одесі та Києві… По суті, це ще не електронна черга (запису на ВЛК), а електронна реєстрація. В лікувальному закладі, де проводиться ВЛК, є електронна реєстрація до певних спеціалістів”, – зазначила Остащенко.

Вона пояснила, що військовослужбовці “не будуть стояти в чергах, а точно будуть знати: на яку годину потраплять до визначеного спеціаліста”.

“Поки що це ми не можемо назвати електронною чергою, бо існують законодавчі обмеження щодо направлення на ВЛК. Тому що командир має дати військовослужбовцю паперове направлення на ВЛК. Без цього направлення військовослужбовець не може зареєструватися”, – додала Остащенко.

Командувач Медичних сил ЗСУ нагадала, що на початку цього тижня Верховна Рада ухвалила у першому читанні два проєкти законів щодо спрощення порядку оформлення довідок про поранення та можливість проходження ВЛК на базі медзакладів державної та комунальної власності.

За її словами, фактично ще до прийняття в цілому другого законопроєкту з початку місяця ВЛК вже запрацювали на базі цивільних лікарень. Тому прийняття закону лише остаточно закріпить цей процес на законодавчому рівні. А робоча група щодо підготовки законодавчих змін та підзаконних актів для реформування системи ВЛК продовжує цей процес.

“Ми сподіваємося, що ці зміни дозволять нам змінити сам процес. Не хочу обіцяти, бо я не є політиком та не є центральним органом виконавчої влади… Але сподіваюся, що це буде протягом 6 місяців”, – пообіцяла Остащенко.

Читайте також:
У Раді повідомили, скільки приблизно триватиме реформування ВЛК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна