Пара кремлівських пропагандистів втекла з Естонії на окуповану РФ територію України

Керівниця естонської редакції прокремлівського інформаційного порталу Sputnik Олена Черишева, яку звинувачують у порушенні санкцій проти Росії, виїхала з Естонії й тепер працює в медійній сфері на окупованих Росією територіях України.

Про це в середу, 12 квітня, заявила поліція безпеки Естонії, передає Postimees.

Правоохоронці нагадують, що у квітні 2022 року за підозрою в порушенні міжнародних та естонських санкцій були затримані керівники порталу Sputnik Meedia Єлена Черишева і Маті-Дмітрій Терестал. Тоді стверджували, що підозрювані через портал Sputnik Meedia створили особі, яка перебуває під санкціями, доступ до фінансового ресурсу вартістю понад 350 тисяч євро.

Державна прокуратура клопотала про арешт Черишевої, але суд клопотання не задовольнив.

Для Черишевої встановили заборону залишати місце проживання, яку вона наприкінці 2022 року порушила.

“За даними відкритих джерел, зараз Єлена Черишева працює в медійній сфері на окупованих Росією територіях України”, – зазначили в поліції безпеки Естонії.

Наприкінці грудня 2022 року суд видав постанову про її арешт.

Черишева і Терестал заснували Sputnik Meedia у 2020 році. В Естонії заблокували пропагандистський портал Sputnik – після того, як Європейський Союз наклав санкції на генерального директора інформаційного агентства “Россия сегодня” Дмитрія Кисельова. Агенція нвоин Sputnik входить до групи “Россия сегодня”, яку фінансує уряд РФ.

Читайте також:
Естонія видворила двох російських “туристів”-пропагандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна