Україна ухвалюватиме рішення про початок контрнаступу в останній момент, – Данілов

Генштаб Збройних сил України ухвалюватиме рішення про початок запланованого контрнаступу в останній момент.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у коментарі програмі новин Tagesschau німецького телеканалу ARD, який цитує “Укрінформ

“Якщо хтось думає, що у нас тільки один варіант, то це не так. Навіть три варіанти – це замало”, – зазначив Данілов.

За його словами, Україна перебуває в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками, такими як США, Велика Британія, Німеччина та Польща, але “дані щодо проведення тих чи інших операцій, чисельність залучених підрозділів і на якому напрямку – ця інформація є цілком секретною”.

Він піддав сумніву твердження американського мовника CNN, що Україна начебто вже змінила деякі свої воєнні плани через витік документів Пентагону.

“Можу сказати, що кількість людей, які знають про наші плани на нашій території, вкрай обмежена. І я не думаю, що джерело, яке спілкувалося з CNN, мало до цього якесь відношення. Ви можете знайти це в загальнодоступних джерелах. Що стосується іншої інформації — якщо вона справді була засекреченою, то агентства Сполучених Штатів і Сполученого Королівства точно знатимуть, звідки вона надходить. І чому вона з’явилася прямо зараз”, – сказав Данілов.

Читайте також:
“Витік був, підмалювали, до наступу відношення не має”: медіаексперт Золотухін ознайомився зі оприлюдненими “секретами Пентагону”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна