У Чернівцях чоловік надавав стусанів скандально відомому єпископу “УПЦ МП” Никиті

У Чернівцях ввечері 10 квітня чоловік кілька разів вдарив єпископа так званої “УПЦ Московського патріархату” Никиту. У поліції за фактом хуліганства внесли відомості до єдиного реєстру.

Про інцидент повідомили на сторінці єпархії в телеграмі у вівторок, 11 квітня.

Відомо, що приблизно о 22:00 біля Чернівецького єпархіального управління чоловік напав на єпископа Никиту та неповнолітнього хлопця. У Моспатріархаті стверджують, що поліція не арештувала та не освідоцтвувала нападника.

“..Невідомий зловмисник побив єпископа івано-франківського Никиту та неповнолітнього сина воїна ЗСУ, чий брат і батько зараз перебувають на передовій. Є факти вважати, що напад на єпископа був зумисний”, – зазначили в єпархії.

У коментарі “Суспільному” речниця нацполіції Чернівецької області Кароліна Маришева повідомила, що правоохоронці отримали звернення від 42-річного чоловіка про те, що на вулиці Сагайдачного в Чернівцях з автомобіля вийшов чоловік та двічі вдарив його в обличчя. Поліція встановила особу чернівчанина та розпочала розслідування за фактом хуліганства.

Єпископ Никита спілкуватися з журналістами відмовився.

Передісторія 

25 листопада на сайті “Лівий берег” з посиланням на власні джерела опублікували інформацію про те, що правоохоронці “заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі”.

Єпископ УПЦ МП Никита звернувся до суду з позовом проти видання “Лівий берег” через нібито наклеп на нього і публікацію фото з обшуків у соборі в Чернівцях. Він позивається щодо захисту честі та гідності. Позов стосується двох світлин із зображеннями єпископа Никити та неповнолітнього юнака в самих трусах. Ці фото зробили під час обшуків на території церкви, говорить Никита. Вважає, що на основі цих фото був створений фейк.

У листопаді 2022 року, попри скандал, архімандрит Чернівецько-Буковинської єпархії Никита став єпископом Івано-Франківським та Коломийським УПЦ МП.

Читайте також:
Прокуратура оголосила підозру священнику моспатріархату, який вдарив по голові хлопчика з прапором України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна