Ахметов подає позов проти Росії за захоплені активи на Донбасі

Бізнесмен Рінат Ахметов через суд вимагає від Росії компенсації всіх збитків, завданих йому внаслідок втручання у діяльність чи експропріації активів та інвестицій “ДНР” та “ЛНР” під керівництвом або контролем Росії в 2014-2017 роках.

Про це повідомляє пресслужба СКМ у вівторок, 11 квітня.

“Я подаю позов на повне відшкодування країною-агресором усіх заподіяних нам з 2014 року збитків на незаконно окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Справедливість має бути відновлена, і агресор має понести як фінансове, і кримінальне покарання”, — сказав Ахметов.

До таких активів входять десятки підприємств видобувного, металургійного, енергетичного секторів, нерухомість, в тому числі “Єнакіївський металургійний завод”, “ДТЕК Ровенькиантрацит”, “ДТЕК Свердловантрацит”, навчально-тренувальна база “Кірша” та “Донбас Арена”, в будівництво якої було інвестовано понад 400 млн доларів.

За словами Ахметова, гроші, які відшкодовуватиме Росія, будуть в майбутньому спрямовані на відновлення України.

Як писала “Новинарня“, “Метінвест” Ахметова і Новінського подав до ЄСПЛ позови проти Росії.

Читайте також:
Ахметов подав до ЄСПЛ позов проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна