У Рівненській області заборонили “УПЦ МП”

Рівненська обласна рада підтримала заборону так званої “Української православної церкви Московського патріархату” в регіоні, а Рівненська міська рада припинила для цієї церкви право на користування земельними ділянками на території громади.

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк у понеділок, 10 квітня.

На засідання депутатів Рівненської обласної ради прийшов єпископ Рівненський та Острозький МП Пимен. Він закликав не забороняти “УПЦ МП” та заявив, що його церква навіть у разі заборони “працюватиме в підпіллі”.

Водночас депутати Рівненської міськради також звернулися до державних органів, закликавши заборонити діяльність УПЦ МП в Україні.

“Неприпустимо, щоб під час війни в державі функціонувала церква, яка благословляє російських солдатів на вбивства українців”, — наголосив Третяк.

Нагадаємо, після низки скандалів 4 квітня Московський патріархат заборонили на всій території Хмельницької області.

Після цього голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Віктор Єленський зазначив, що забороняти церкви місцеві органи влади не можуть. “Мотиви і прагнення зрозумілі, але це незаконно”, – сказав Єленський.
Посадовець нагадав, що на розгляді Верховної Ради перебуває урядовий законопроєкт щодо діяльності в Україні релігійних організацій. Згідно з документом, в Україні не допускатиметься діяльність релігійних організацій з центрами в країні-агресорі, але остаточне рішення має бути за судом.

Читайте також:
Московський патріархат заборонили на всій території Хмельницької області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна