Папа Франциск на Великдень помолився за мир для українського народу і “пасхальне світло” для російського

Папа Римський Франциск у Великодньому посланні Urbi et Orbi (“Місту і світу”) згадав про український і російський народи, побажавши першому миру, а другому – “світла”.

Послання Папи у день святкування Воскресіння Христового за григоріанським календарем у неділю, 9 квітня, цитує офіційний сайт Vatican News.

Загалом у цьогорічному посланні глава Римо-Католицької церкви побажав миру тим державам, де проливається кров, страждають діти та невинні люди.

“Поспішімо також і ми зростати на дорозі взаємної довіри: довіри між людьми, між народами і між державами. Дозвольмо радісному звіщенню Пасхи, світлу, що просвічує темряву й пітьму, в яких надто часто огорнутий світ, вразити нас. Поспішаймо подолати конфлікти й поділи та відкрити наші серця на найбільш потребуючого. Поспішімо ходити стежками миру й братерства”, – зазначив Папа.

Водночас він звернув увагу, що “на цій дорозі ще є багато каменів спотикання, які роблять важким і виснажливим наш поспіх до Воскреслого”.

“[Господи], допоможи любому українському народові на дорозі до миру та вилий пасхальне світло на російський народ.

Утіш поранених і тих, хто втратив через війну своїх близьких, і вчини, щоби полонені змогли повернутися цілі і здорові до своїх сімей.

Відкрий серця всієї міжнародної спільноти, щоб вона докладала зусилля для того, аби покласти край цій війні та всім конфліктам, які обагряють світ кров’ю, починаючи від Сирії, яка досі чекає на мир”, – закликав Папа.

Він також згадав про постраждалих від руйнівного землетрусу в Туреччині та тій самій Сирії, помолився за “зміцнення процесів миру й примирення, що розпочалися в Ефіопії та Південному Судані” і припинення насильства в ДР Конго, згадав про християнські спільноти, які “святкують Великдень у особливих обставинах, як у Нікараґуа чи Еритреї”, й попросив Ісуса “просвітити серця провідників у М’янмі, щоб багатостраждальний народ рохінджа знайшов справедливість”, та “дарувати розраду жертвам міжнародного тероризму, зокрема, в Буркіна-Фасо, Малі, Мозамбіку й Нігерії”.

Читайте також:
“Наступного року Папа витягне туди вбивцю з “Вагнера”: Ватикан знову об’єднав на Хресній дорозі представників України й РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна