На півдні України окупанти примусом і залякуваннями змушують до отримання паспортів РФ

На окупованих територіях півдня України російські загарбники примусом і погрозами змушують наших громадян до отримання паспортів РФ та інших реєстраційних документів.

Про це у вечірньому зведенні в п’ятницю, 7 квітня, повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

“Російські окупанти активно продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької та Херсонської областей, здійснюючи на людей психологічний та фізичний тиск. Зокрема, на блокпостах ворог обмежує пересування громадян України, які не отримали паспорти РФ. Окупанти цілеспрямовано та навмисно обшукують транспортні засоби, фіксують усі особисті дані громадян, які не мають російських документів, погрожують забороною в’їзду в місто.

Також ворог примушує листонош роздавати місцевому населенню бланки, в яких потрібно вказати відомості про наявність російського паспорта. Громадяни, які не мають ворожого паспорта піддаються постійним обшукам, залякуванням та примусу до отримання цього документа. Окупанти активно погрожують примусовим виселенням з власних помешкань та конфіскацією приватної власності у разі відмови отримувати російський паспорт”, – ідеться у зведенні.

Як зазначили в Генштабі, з тієї ж причини батькам школярів-випускників ворог погрожує відмовою в отримані дітьми свідоцтва про базову середню освіту.

“Також загарбники примушують змінювати з українського на російські зразки свідоцтво про шлюб та свідоцтво про реєстрацію технічних засобів”, – додали в ГШ.

Читайте також:
На Херсонщині окупанти на блокпостах забороняють в’їзд-виїзд цивільним, які не отримали паспорти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна