Архімандрит Авраамій вперше провів літургію як в.о. намісника Києво-Печерської лаври ПЦУ

На свято Благовіщення, 7 квітня, в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбулася святкова літургія ПЦУ, яку вперше як виконувач обов’язків намісника провів архімандрит Авраамій (Лотиш).

“Ми, постриженики лаврські, склавши обітниці Богові нести послух у цьому святому місці біля преподобних отців, повинні прийняти нову канонічну реальність і за визначеним порядком продовжити своє служіння у лоні помісної церкви. Від цих святих стін належить віддалити те зовнішнє, неправдиве. Ту злочинну ідеологію “русского міра”, яку нам у церкві нав’язували”, — сказав Авраамій у зверненні до парафіян, повідомляє “Суспільне“.

В.о. намісника Лаври також зазначив, що значна частина братії монастиря зараз “перебуває під сильним тиском” – московський патріархат намагається залякати ченців “неправдою про помісну церкву і про майбутнє”.

Нагадаємо, архімандрит Авраамій, який був серед братії Києво-Печерського монастиря “УПЦ МП”, 29 березня перейшов до помісної Православної церкви України. Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній у той же день благословив його на очільництво Києво-Печерською лаврою.

Наступне богослужіння Православної церкви України відбудеться в Києво-Печерській лаврі у Вербну неділю, 9 квітня. Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звершить літургію в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої лаври.

Читайте також:
Келію нового намісника Лаври Авраамія пограбували та розтрощили, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна