“Траншейна стопа”: евакуація воїна ЗСУ з позиції під Бахмутом. ФОТО

Начмед 1-го окремого механізованого батальйону “Вовки Да Вінчі” 67 омбр “ДУК” ЗСУ Аліна Михайлова опублікувала фото евакуйованого воїна їхнього підрозділу з так званою “траншейною стопою”.

Світлини з підписом вона виклала у твіттері в середу, 5 квітня.

“Окопна хвороба”. Евакуація з позицій з-під Бахмута”, – зазначила військова.

За її словами, крім основного уламкового поранення, цей боєць приїхав на лікування із додатковим переохолодженням та зневодненням через постійний холод та вологу.

“Тому я у вас дуже прошу: шкарпетки, спортивні штани/кальсони/будь-які штани та просто якийсь одяг на заміну наскрізь мокрому”, – додала Михайлова.

Траншейна стопа (інколи окопна стопа, або окопна хвороба) – специфічне захворювання, що виникає, коли частина тіла, частіше всього стопи, перебувають у вологому та холодному середовищі впродовж тривалого часу, але при температурі вище 0°C.

“Наші воїни щодня б’ються з ворогом та виборюють нашу свободу. А медики б’ються зі смертю, вириваючи з її лап наших воїнів”, – написала також військовий медик у твіттері. Таким чином Михайлова прокоментувала роботу медичної служби “Ульф” їхнього підрозділу на Бахмутському напрямку, яку зафіксував на фото Дієго Еррера з Anadolu Agency.

Читайте також:
Указ президента про ордени добровольцям: Аліна Михайлова передала Зеленському шеврон Да Вінчі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.