Двоє херсонських колаборантів отримали по 12 років тюрми

Суд відправив двох херсонських колаборантів на 12 років за ґрати.

Про це повідомляє офіс генпрокурора у четвер, 6 квітня.

За публічного обвинувачення офісу генерального прокурора двох мешканців м. Херсон засуджено до 12 та 12 з половиною років позбавлення волі за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Прокурори у суді довели, що засуджені в період дії воєнного стану, підтримуючи державу-агресора, погодилися на пропозицію співпраці від керівництва окупаційної влади – “начальника главного управления министерства внутренних дел Херсонской области”.

Вони обійняли посади у цьому незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Перебуваючи на псевдопосадах, вони входили до складу так званих слідчо-оперативних груп.

Отримавши від окупантів вогнепальну зброю та спеціальні засоби, колаборанти виконували обов’язки нібито щодо розкриття злочинів. Насправді вони незаконно позбавляли свободи громадян України, які не погоджувалися з окупацією, проводили інші слідчі дії, на виконання вказівок керівників незаконного правоохоронного органу.

Після деокупації їх затримали правоохоронці в м. Херсон. До набрання вироком законної сили вони перебуватимуть під вартою.

Читайте також:
У Мелітополі знову підірвали колаборанта – він втратив руку й ногу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна