У Львові головна церква Московського патріархату переходить в ПЦУ

У Львові громада Свято-Георгіївського собору Львівської єпархії УПЦ МП проголосувала за приєднання до Православної церкви України.

Про це йдеться у відеозаписі процесу голосування релігійної громади, який оприлюднив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод у середу, 5 квітня.

Під час процесу голосування були невеликі сутички та суперечки. А втім, зрештою декан Львівської єпархії ПЦУ Олег Древняк провів богослужіння українською мовою.

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий розповідав, що релігійна громада цього храму на словах відрікається від Московського патріархату. Саме релігійній громаді належить майно церкви.

Відтак, як стверджує Садовий, для громади є два варіанти: офіційно приєднатися до ПЦУ або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготували, запевнив міський голова.

У грудні 2022 року до храму з обшуками приходили співробітники Служби безпеки України.

Свято-Георгіївську церкву збудували ще у 1899 році, а у 1992 році він став кафедральним собором Львівської єпархії УПЦ, тобто центральним собором єпархії.

Читайте також:
Московський патріархат заборонили на всій території Хмельницької області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна