США вперше запровадили санкції проти корумпованих суддів у Грузії

Сполучені Штати запровадили санкції проти чотирьох грузинських суддів і членів Вищої ради юстиції Грузії, відповідальної за призначення суддів, через “причетність до серйозної корупції”.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, поширеній у середу, 5 квітня.

Американські санкції були запроваджені проти Михеїла Чинчаладзе, Левана Мурусідзе, Іраклія Шенгелія і Валеріана Церцвадзе. Їх додали до “чорного списку”, що передбачає візові обмеження для них і членів їхніх родин.

Як зазначають грузинські ЗМІ, щодо представників судової влади Грузії такі заходи вживаються вперше.

“Ці особи зловживали своїм становищем на посадах голів судів і членів Вищої ради юстиції Грузії, підриваючи верховенство закону і довіру суспільства до судової системи Грузії”, – заявив глава Держдепу.

Блінкен у заяві додав, що США продовжують підтримувати демократію та верховенство права у Грузії та “сприяти притягненню до відповідальності тих, хто зловживає державною владою заради особистої вигоди”.

Нагадаємо, минулого місяця державний департамент США заявляв, що Вашингтон може накласти санкції на причетних до порушення прав людини у зв’язку з ухваленням натоді суперечливого законопроєкту про “іноагентів” у Грузії.
Після кількох днів протестів грузинська влада пішла на поступки й відхилила законопроєкт.

Читайте також:
Під Бахмутом загинув Михеїл Мазанашвілі. На війні за Україну полягло вже 40 грузинських бійців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна