У Краматорську прорвало дамбу, 30 вулиць підтоплені. ФОТО

Унаслідок часткового руйнування дамби у Краматорську Донецької області підтоплено близько 260 будинків на 30 вулицях. Щоб зупинити потік води, в місті створюють загородження. Людям пропонують тимчасове житло.

Про це вдень у вівторок, 4 квітня, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“На одному зі ставків на околиці Краматорська частково зруйновано водоскидний шлюз, в результаті чого відбувається неконтрольоване скидання води. Вода прибуває”, – повідомив Кириленко після 16:00.

За його словами, на місці події працюють рятувальники ДСНС, комунальні служби та представники влади.

“Створюємо бетонне загородження та розчищаємо русло тамтешньої річки для мінімізації наслідків розливу, розселяємо людей із постраждалих будинків до тимчасового житла”, – зазначив начальник ОВА.

У міській адміністрації фактичного обласного центру Донеччини повідомили, що підготували місця для тимчасового розміщення для тих, чиї будинки підтоплені через повінь.

“Пункти тимчасового розміщення забезпечені усіма речами першої необхідності, теплими речами та продуктами харчування”, – йдеться в повідомленні МВА.

Звернутись по допомогу можна за телефоном: +38 099 099 15 05.

Фото: МВА

За даними ДСНС, вони врятували трьох мешканців – дві жінки і чоловіка з інвалідністю. Окрім того, евакуювали 12 осіб – двох дітей та 10 жінок.

Прорив дамби в Краматорську_4 Прорив дамби в Краматорську_2 Прорив дамби в Краматорську_3 Прорив дамби в Краматорську_5
<
>

Прорив дамби у Краматорську

Про надзвичайну ситуацію міська військова адміністрація повідомила зранку 4 квітня. Як розповіли місцеві жителі, дамбу прорвало в одному зі ставків в селищі Городещино на околицях Краматорська. Через це вода піднялася у річках Бичок і Торець.

Прорвана гребля – наслідок нещодавньої снігової стихії у Краматорську.

На околиці вулиці затоплені водою, течією позносило теплиці, вулики, забори та різні господарські споруди.

Затоплено будинки на в’їзді до селища Іванівка Краматорської територіальної громади.

Читайте також:
СБУ затримала жінку, яка наводила ворожі ракети на лікарні та гуртожитки у Краматорську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна