Шойгу заявив, що Білорусь отримала авіацію та “Іскандери”, які можуть завдавати тактичних ядерних ударів

Глава міноборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Білорусь вже має у своєму розпорядженні штурмові літаки та комплекси “Іскандер-М”, які здатні завдати тактичні ядерні удари.

Про це Шойгу сказав на тематичній селекторній нараді з керівним складом збройних сил Росії у вівторок, 4 квітня.

“Частина білоруських літаків штурмової авіації отримали здатність завдавати удари по об’єктах супротивника засобами ураження в ядерному оснащенні.

Крім того, збройним силам Білорусі передано оперативно-тактичний ракетний комплекс “Іскандер-М”. Він може використовувати ракети як у звичайному, так і в ядерному виконанні”, – заявив Шойгу.

З 3 квітня на одному з російських полігонів почали навчання білоруських розрахунків порядку застосування “Іскандер-М” “для захисту Союзної держави”, додав Шойгу.

Додамо, що президент Росії Володимир Путін заявив минулого місяця, що планує розмістити російську тактичну ядерну зброю в Білорусі.

Читайте також:
Російська ядерна зброя їде в Білорусь: схема була задіяна завчасно і не пов’язана з нашими снарядами зі збідненим ураном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна