СБУ висунула підозру протоієрею МП з Ізюма, який освячував колони російських загарбників

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому настоятелю храму Ізюмської єпархії УПЦ Московського патріархату, який благословляв російських військових під час окупації Харківщини, а після деокупації регіону втік у Росію.

Про це пресцентр СБУ повідомив у вівторок, 4 квітня.

“У період тимчасової окупації частини Харківської області протоієрей організував постановочну церковну ходу до Дня хрещення Київської Русі, до якої намагався залучити місцевих жителів. За даними контррозвідки СБУ, під час «заходу» він благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки у Куп’янському районі. Увесь «процес» наказав своїм поплічникам зафіксувати на камеру для подальшого оприлюднення на кремлівських медіаресурсах. Таким чином ворог намагався імітувати «підтримку» загарбників з боку місцевих вірян”, – повідомляють у спецслужбі.

За цими фактами слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Розслідування проводять співробітники Служби безпеки за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Під час звільнення Харківщини зловмисник разом із сім’єю втік на територію Росії. Там його призначили настоятелем православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Тверської і Кашинської єпархії РПЦ, зазначили в Службі.

За інформацією джерела “Української правди“, йдеться про протоієрея Ізюмської Єпархії УПЦ (МП) Олександра Свиридова 1960 р.н.

Читайте також:
Суд відправив екснамісника Лаври Павла під цілодобовий домашній арешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна