На Донеччині у 21 населеному пункті оголосили примусову евакуацію дітей

У Донецькій області у 21 населеному пункті оголошено примусову евакуацію дітей.

Про це 4 квітня повідомляє Мінреінтеграції з посиланням на рішення Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

“Члени Коордштабу одноголосно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації 126 дітей із 21 населеного пункту Донеччини, де безпекова ситуація залишається критичною”, – ідеться в повідомленні.

Засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану відбулося цього дня під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Зазначається, що на Донеччині працює п’ять евакуаційних екіпажів поліції “Білі ангели”. Вони забезпечують вивезення дітей на броньованих автомобілях.

“Евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені безкоштовним прихистком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою”, — повідомили в Мінреінтеграції.

Як відомо, в Авдіївці на лінії фронту досі залишаються п’ять дітей. Батьки всіляко ухиляються від їхньої евакуації. Немовля 2022 р.н. днями загинуло під обстрілом.

З питань евакуації з Донецької області можна звернутись до представників місцевої влади або ж за номером: (098) 890-33-18. Для евакуації тяжкохворих та осіб з інвалідністю звертайтеся за телефонами: (099) 710-48-72, (099) 311-53-14, (099) 311-53-36, (096) 108-60-48, (096) 108-52-24.

Читайте також:
Кабмін схвалив примусову евакуацію дітей із зон бойових дій

Той, що пройшов під вогнем.
Як начальник патрульної поліції Віктор Левченко витягнув гуманітарну евакуацію Луганщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна