ДБР виявило підпільний склад із краденими продуктами для військових

Державне бюро розслідувань у січні 2023 року викрило організовану групу, яка привласнювала і перепродавала продукти харчування, призначені для Збройних сил України.

Про це пресслужба відомства повідомила у вівторок, 4 квітня.

Під час масштабної спецоперації ДБР спільно з Нацполіцією Дніпропетровщини та департаментом військової контррозвідки СБУ здійснило близько 70 обшуків. У результаті вилучено понад 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, яка вже була готова до перепродажу, а також майже 4 млн грн готівкою в різній валюті.

Наразі працівники ДБР виявили ще один склад на Дніпропетровщині, в якому зловмисники ховали крадену продукцію: згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки, тушковані та інші продукти загальною вагою близько 3 тонн.

У рамках досудового розслідування за статтею ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) повідомлено про підозру головному бухгалтеру логістичного центру, трьом експедиторам, завідувачу складу і головному менеджеру.

Встановлюють повне коло осіб, причетних до схеми. Частину вилучених продуктів передали військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин.

Читайте також:
На Одещині шахраї видурювали гроші у родичів загиблих воїнів – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна