На Одещині шахраї видурювали гроші у родичів загиблих воїнів – прийшла СБУ

Служба безпеки України ліквідувала шахрайську схему на Одещині – затримано ділка, який видурював гроші у рідні українських воїнів, що загинули під час повномасштабного вторгнення РФ .

Про це пресцентр СБ повідомив у п’ятницю, 10 березня.

“За «винагороду» він та його спільники обіцяли постраждалим сім’ям своє «сприяння» в отриманні одноразової грошової допомоги від держави. Співробітники СБУ задокументували факт видурювання 10 тис. дол. з близьких родичів загиблого військовослужбовця Збройних Сил України”, – йдеться в повідомленні.

За цю суму шахраї «гарантували» безперешкодне отримання пакета документів, необхідних для оформлення компенсації.

“Організатор схеми «переконував», що вирішить це питання нібито через власні зв’язки серед посадовців однієї з військових частин. Щоб змусити потерпілих віддати гроші, зловмисники чинили психологічний тиск і погрожували «бюрократичними» перепонами”, – додали в СБ.

Правоохоронці затримали організатора злочинної схеми під час отримання ним половини «обумовленої» суми від брата загиблого.

Наразі фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Планується обрання йому міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення.
Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх учасників незаконної діяльності.

Читайте також:
СБУ впіймала шахраїв, які буцімто від імені місцевої влади “збирали” кошти для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна