Вбивство “воєнкора” Владлена Татарського: РФ киває на “київський режим”, Зеленський прокоментував

Президент України Володимир Зеленський прокоментував вибух у Санкт-Петербурзі, внаслідок якого загинув відомий російський “воєнкор” Владлен Татарський. Глава держави заявив, що про цей випадок має думати Росія.

Про це Зеленський сказав в понеділок, 3 квітня, під час поїздки до Ягідного Чернігівської області, яке відзначає річницю звільнення від окупації.

Я не думаю про те, що відбувається у Санкт-Петербурзі чи в Москві. Про це має думати Росія. Я думаю про нашу країну“, — зазначив президент, його цитує “Укрінформ”.

Натомість Національний антитерористичний комітет РФ заявив, що скоєний 2 квітня в Санкт-Петербурзі “теракт” щодо Владлена Татарського був спланований українськими спецслужбами із залученням “агентури” з-поміж осіб, які співпрацюють із Фондом боротьби з корупцією Навального.

За твердженням НАК, затримана Дар’я Трепова є активною прихильницею Фонду боротьби з корупцією. Слідчі встановлюють мотиви Трепової, заявили у слідчому комітеті РФ.

На відео після затримання, яке поширило російське МВС, Трепова каже, що принесла в кафе статуетку, яка вибухнула. А на запитання, хто їй цю статуетку передав, обіцяє “розповісти пізніше”.

Дар’я Трепова після затримання

Тим часом чоловік Трепової, Дмитро Рилов, заявив, що не має стосунку до вибуху в Петербурзі. Про це повідомила Лібертаріанська партія Росії, членом якої він є. Торік Рилова разом із Треповою затримували за участь в “антивоєнній” акції в РФ, і зараз він перебуває в еміграції.

При цьому чоловік висловив упевненість, що його дружину підставили. “Ми разом із Дар’єю справді не підтримуємо війну в Україні, але вважаємо, що такі дії неприпустимі. Я на сто відсотків переконаний, що вона б ніколи не погодилася на таке, якби знала”, – заявив Рилов проєкту SVTV News.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що вбивство Татарського “є терактом” і за ним може стояти “київський режим”.

За його словами, Володимир Путін був негайно проінформований про вбивство Татарського, а слідство робить “досить енергійні кроки із затримання підозрюваних”.

“Є дані про те, що українські спецслужби можуть мати відношення до планування цього теракту. Росія зіткнулася з київським режимом, який підтримує терористичні дії. Це режим, який стоїть за вбивством Дар’ї Дугіної, режим, який, цілком можливо, стоїть за вбивством Фоміна. Це режим, який стоїть за вбивствами людей протягом багатьох років, починаючи з 2014 року”, – сказав він.

Читайте також:
Бойовика-пропагандиста Татарського в Петербурзі підірвали його ж бюстом, який подарувала жінка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна