У районі Авдіївки і Мар’їнки ворог опинився на “дієті” з боєприпасами, – речник

Російські окупанти на півдні Донеччини відчувають перебої в забезпеченні боєприпасами для штурмів, але продовжують завдавати серйозних авіаційних та артилерійських ударів на напрямку Авдіївка-Мар’їнка.

Про це розповів керівник об’єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі національного телемарафону 3 квітня, передає “Українська правда”.

“Ворог намагається атакувати наші позиції між Авдіївкою та Мар’їнкою. Ці спроби не припиняються. Постійно ворог отримує, що називається, “на горіхи”, але не полишає цих спроб. Слід зазначити, що ворог поніс досить значні втрати. Якщо брати статистику, наприклад, минулого тижня, і цього тижня навіть, то ворог дещо позбавився можливості атакувати. Немає в них тієї кількості техніки і, як вони самі зазначають, настала в них “дієта” з боєприпасами для штурмів”, – сказав офіцер.

За словами Дмитрашківського, той факт, що попри оголошену евакуації в Авдіївці продовжують залишатися люди (за даними ОВА, приблизно 1800 осіб), сковує дії Сил оборони. Також у місті залишаються приблизно 8 дітей, яких місцеве населення продовжує ховати.

Ворог, не маючи успіху на полі бою, активно застосовує авіацію та ствольну і реактивну артилерію, просто стираючи населені пункти з лиця землі, зазначив речник.

Читайте також:
ЗСУ на Донеччині вдалося покращити тактичне положення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна