ЗСУ на Донеччині вдалося покращити тактичне положення

Силам оборони України на Донеччині вдалося покращити своє тактичне положення.

Про це розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський у ефірі телемарафону “Єдині новини” в понеділок, 3 квітня.

“Окупанти продовжують атакувати на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там вони намагаються зосередити сили, але їм нічого не вдається. На Донеччині нам вдалося покращити своє тактичне положення. Тобто ми зайняли деякі стратегічно важливі позиції”, — повідомив офіцер.

Він уточнив, що біля Авдіївки ворог проводить певну ротацію.

“На сьогоднішній день відомо про виведення звідти 200-ї мотострілецької бригади росармії. Їх відвели, щоб вони змогли відновити сили. Натомість є інформація, що туди зайшли «вагнерівці». Та поки що підтвердження цьому немає. Загалом вороги дуже бояться нашого контрнаступу і розуміють, що їхній Донецький напрямок виснажений. Вони поступово втрачають свою бойову здатність”, — поінформував полковник Олексій Дмитрашківський.

За його словами, на Запорізькому напрямку суттєвих змін не відбулося.

“Ворог проводить активну розвідку та покращує свої оборонні рубежі. Не маючи успіху на фронті, росіяни в Запорізькій області застосовують ствольну та реактивну артилерію”, — підсумував речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Читайте також:
Генштаб назвав три міста, які залишаються в епіцентрі бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна