Російські війська не досягли поставлених до 31 березня цілей і чекають наступу ЗСУ з 16 квітня, – ISW

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) констатують, що Росія провалила так званий “великий” зимовий наступ і не досягла поставлених до 31 березня цілей – захоплення територій по адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у звіті ISW за 1 квітня.

Експерти вказують, що російські військові блогери стурбовані тим, що війська РФ повинні завершити свої наступальні операції в Бахмуті та Авдіївці, щоб підготуватися до українських контрнаступів, які вони очікують між 16 квітня та 9 травня.

Військові блогери РФ підкреслили своє розчарування тим, що протягом зими не було вирішальних боїв, і зазначили, що Росія не матиме можливості продовжувати широкомасштабну наступальну операцію, якщо не зможе утримати під контролем Бахмут та Авдіївку впродовж наступних тижнів.

ISW нагадав свої попередні оцінки – що російський зимовий наступ навряд чи буде успішним через нездатність командування окупантів зрозуміти часові та просторові відносини, пов’язані з такою кампанією. Та що Росії не вистачить бойової потужності, необхідної для проведення більш ніж однієї великої наступальної операції в Донецькій і Луганській областях. А триваючі призовні кампанії в Росії та на окупованих українських територіях можуть свідчити про те, що Росія готується до нестачі резервів.

У звіті Інституту також зазначено, що зростаючі спекуляції щодо змін у російському військовому командуванні, ймовірно, вказують на те, що Росія може незабаром провести перестановки у вищому військовому командуванні РФ через невдалу зимову наступальну операцію.

Читайте також:
Воєнні підсумки березня-2023 і перспектива ІІІ Світової. Новий “Дикий і Лиховій” на YouTube “Новинарні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.