Посаду генсека НАТО пропонують Урсулі фон дер Ляєн, – ЗМІ

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн може стати наступним генеральним секретарем НАТО.

Про це повідомляє The Sun із посиланням на дипломатичне джерело.

Повноваження фон дер Ляєн на посаді президента Європейської комісії закінчуються лише наступного року. Проте джерело повідомляє, що низка країн-членів НАТО запропонували їй очолити Альянс у жовтні 2023 року.

Британські джерела припускають, що Британія, швидше за все, накладе вето на кандидатуру фон дер Ляєн, посилаючись на її поганий послужний список на чолі Збройних сил Німеччини.

Крім того, британський міністр оборони Бен Воллес претендує на те, щоб стати першим за останні 20 років генеральним секретарем НАТО з Великої Британії.

Нинішній генеральний секретар Єнс Столтенберг має піти у відставку пізніше цьогоріч після того, як його повноваження були продовжені через війну в Україні.

Офіційні вибори генсека НАТО не передбачені, а 30 країн-членів Західного альянсу обирають нового лідера на основі консенсусу в закритому режимі.

Читайте також:
Генсек НАТО не виключив, що союзники нададуть Україні західні винищувачі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.