Прем’єр Іспанії закликав лідера КНР поговорити із Зеленським

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що під час зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном висловив підтримку “формули миру” президента України Володимира Зеленського і закликав Сі провести із Зеленським розмову.

Про це у п’ятницю, 31 березня, повідомляє Reuters.

На брифінгу в Пекіні, де він перебуває з візитом, Санчес заявив, що в розмові з китайським очільником “висловив занепокоєння щодо незаконного вторгнення [РФ] в Україну”.

“Я закликав лідера Сі поговорити з президентом Зеленським, щоб дізнатися з перших вуст про мирний план української влади“, — сказав глава уряду Іспанії.

“Я вважаю, що це план, який закладає основи для тривалого миру в Україні й повністю відповідає Статуту Організації Об’єднаних Націй та її принципам, які були порушені Путіним його вторгненням”, – наголосив Санчес.

Що саме відповів Цзиньпін, він не розповів.

Також прем’єр Іспанії звинуватив президента РФ Володимира Путіна у прагненні “послабити” Євросоюз як “багатосторонній проєкт миру та добробуту”.

Читайте також:
Підсумки візиту Сі Цзіньпіня в Москву: Путін згоден “взяти за основу” мирний план КНР і готовий переходити на юань у зовнішній торгівлі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна