Лукашенко пропонує Україні та РФ встановити перемир’я, але без права переміщати війська і техніку

Олександр Лукашенко запропонував оголосити в Україні перемир’я і назвав запланований контрнаступ ЗСУ вкрай небезпечним у цих умовах.

Про це Лукашенко сказав під час послання білоруському народу і Національним зборам у п’ятницю, 31 березня, повідомляє  видання Zerkalo.

“Зупинитися треба зараз, поки не почалася ескалація. Спробую ризикнути і запропонувати припинити бойові дії. Так, багато хто зараз – особливо в Росії – може мені сказати: “Ну, ми вже припиняли тоді на Донбасі”. Але зараз інша ситуація. Припинити треба бойові дії”, – сказав Лукашенко.

Він запропонував оголосити “перемир’я” без права переміщення і перегрупування військ та без права перекидання зброї, боєприпасів, живої сили і техніки.

При цьому Лукашенко сказав, що це так зване “перемир’я” може порушити Захід, і тоді Росія матиме право використати у війні збагачений уран, вочевидь, маючи на увазі ядерну зброю.

“Якщо Захід укотре спробує використати паузу в бойових діях для посилення своїх дій обманом – Росія зобов’язана задіяти всю міць ВПК і армії для запобігання ескалації конфлікту: і фосфорні боєприпаси, і збіднений уран, і збагачений уран, якщо вкотре буде обман”, – сказав Лукашенко.

Він підкреслив, що перемогти Росію не вийде.

“Неможливо перемогти ядерну державу. Якщо російське керівництво відчує, що ситуація загрожує розпадом Росії – буде застосовано найстрашнішу зброю. Цього допустити не можна”, – сказав він.

Лукашенко впевнений, що запланований ЗСУ контрнаступ надзвичайно небезпечний і є найгіршим, що може бути в цих умовах. За його словами, такі дії унеможливлять на нинішньому етапі мирні переговори.

Читайте також:
Лукашенко і Путін домовились про розгортання “спільного регіонального угруповання військ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна