Фонд мільярдера Баффета передав 11 собак-саперів поліції Київщини

Фонд американського мільярдера Говарда Баффета передав правоохоронцям Київщини 11 службових собак-саперів.

Про це йдеться у повідомленні поліції Київської області увечері в п’ятницю, 31 березня.

Попередньо собаки пройшли відбір та початковий курс тренування в кінологічному центрі. Їх навчали шукати вибухові речовини та зброю.

“З минулого року ми тісно співпрацюємо з провідними кінологічними центрами Європи завдяки фонду Говарда Баффета. Сьогодні ми отримали додатково 11 нових собак, з яких 9 бельгійських та 2 німецьких вівчарки. Вони будуть служити на Київщині, допомагати людям та забезпечувати порядок”, – зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

Службових собак передадуть спеціальним підрозділам поліції Київщини, де вони будуть залучені у спеціальні операції, які можуть відбуватися і на прифронтових територіях. Тварини допомагатимуть у розмінуванні, виявленні незаконного переміщення і зберігання вибухових речовин, зброї та боєприпасів.

Фото: ГУ НП Київської області

У ГУ НП зазначили, що недавно фонд Говарда Баффета передав кінологам Київщини чотири спеціалізовані автомобілі для комфортного перевезення службових собак. Вони вже активно використовуються у повсякденній службі, протидії злочинності та забезпеченні публічної безпеки і порядку на території Київщини.

Читайте також:
Американський мультимільярдер Баффет у Херсоні потрапив від терористичний артобстріл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна