Американський мультимільярдер Баффет у Херсоні потрапив від терористичний артобстріл

Американський бізнесмен і філантроп, мультимільярдер Говард Баффет побував на Херсонщині з робочою поїздкою та став свідком артобстрілу рашистів середмістя Херсона, внаслідок якого на зупинці громадського транспорту загинули люди.

Як повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, це було 9 березня.

“Вчора був у нас поважний гість – Говард Баффет. (…) Він потрапив під центр обстрілу, і він на власні очі побачив цей жахливий терористичний удар російської армії, який забрав життя мирних херсонців… Він був дуже вражений побаченим. Впевнений, що пан Баффет розповість усьому світу про ці звірства, які чинять росіяни у Херсоні і вбивають наших людей”, – сказав голова ОВА в ефірі національного телемарафону надвечір.

“Говард… активно допомагає Україні, і сьогодні ми обговорили його допомогу Херсонщині”, – розповів Прокудін напередодні в телеграмі, додавши, що йдеться про гуманітарне розмінування, виділення пожежних машин та автотранспорту.

Голова ОВА у включенні в телемарафон після 18:30 розповів, що на цей час від початку доби російська армія 25 разів атакувала територію області, зокрема знову обстрілювала Херсон. Три людини на Херсонщині загинули, четверо цивільних зазнали поранення.

Як відомо, 9 березня російські окупанти вдарили з РСЗВ по зупинці громадського транспорту в Херсоні, внаслідок чого четверо цивільних херсонців загинули.

Фото зруйнованої зупинки 9 березня 2023 оприлюднила Херсонська ОВА

Нагадаємо, Говард Баффет уже не вперше після повномасштабного вторгнення приїздить в Україну. 7 листопада 2022 року президент Володимир Зеленський обговорив із ним у Києві можливість участі у Фонді відновлення України та вручив меценату орден Ярослава Мудрого.

Читайте також:
На Херсонщині знайшли тіло закатованого окупантами чоловіка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна