Уряд Німеччини погодив виділення на зброю Україні ще 12 млрд євро

Уряд Німеччини погодив виділення Україні додатково 12 мільярдів євро на військову підтримку.

Як повідомляє інформагентство Reuters, бюджетний комітет німецького Бундестагу в середу, 29 грудня, дав зелене світло на непередбачені бюджетом витрати, про які просили міністерства оборони і закордонних справ.

Додаткове фінансування включає 3,2 мільярда євро, які будуть виплачені у 2023 році, та кредитні лінії на період із 2024-го по 2032 рік на суму близько 8,8 мільярда євро.

“З цими коштами Україна може напряму купувати озброєння за підтримки німецького уряду. Важливо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, — йдеться в заяві трьох політиків, які представляють коаліційний уряд у комітеті (СДПН, Зелені та Вільна демократична партія).

За даними Міністерства закордонних справ ФРН, з початку російського вторгнення в Україну німецький уряд виділив уже понад 14,2 мільярда євро на підтримку України.

Нагадаємо, цього тижня Німеччина доставила 18 танків Leopard 2 в Україну.

Читайте також:
Німеччина запускає Платформу з відновлення України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна