У США презентували оновлений Switchblade 300

Компанія AeroVironment представила оновлений дрон-камікадзе Switchblade 300 Block 20. Боєприпас базується на досвіді бойового застосування Switchblade 300 Block 10 і має нові функціональні можливості.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Switchblade 300 Block 20 портативний, легкий і простий в управлінні. Для його використання потрібен лише один оператор.

Зазначають, що нова система керування вогнем, яка може бути встановлена на планшет, дозволяє операторам легко навчатися, планувати та виконувати завдання. Експлуатація системи ще більше спрощується завдяки інтегрованому контролю безпосередньо на пусковій трубі.

Оновлений дрон-камікадзе важить менше 2,2 кг, його можна розгорнути менше ніж за дві хвилини. Пуск можна здійснювати з наземної, морської або мобільної установки, нагадує “Мілітарний”.

Як і його попередник, Switchblade 300 Block 20 зберігає для оператора можливість ураження рухомої цілі в динамічному середовищі.

Також оновлений Switchblade 300 забезпечує понад 20 хвилин тактичної розвідки, спостереження та виявленні цілей.  Дрон передає відео у реальному часі для використання проти цілей за межами прямої видимості.

Боєприпас має покращений діапазон цифрових каналів передачі даних (DDL), новий комплект панорамних камер EO/IR та можливість безперебійної ідентифікації цілі (PID).

Баражуючий боєприпас має протокол зв’язку Cursor-on-Target GPS, який забезпечує ситуаційну обізнаність, збір інформації, цілевказання та розпізнавання об’єктів.

Читайте також:
США законтрактували для України ударні безпілотники Switchblade 600

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна