У Харкові військові допомагали за гроші ухилянтам – прийшло ДБР

Працівники ДБР затримали офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і одного з військових територіальної оборони, які за гроші допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації.

Про це в середу, 29 березня, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Вартість послуг ділків становила від 3 до 5 тисяч доларів США. За ці гроші вони обіцяли потенційним “клієнтам” організувати відстрочку від мобілізації, а декому навіть взагалі уникнення призову.

ДБР затримало фігурантів у Харкові під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому вони гарантували відстрочку на 5 років.

На зустріч вони принесли вже готовий висновок медично-лікарської комісії, згідно з яким призовника визнано обмежено придатним до служби у воєнний час та вже заповнений військовий квиток з відповідними даними.

Бюро вивчає походження цих документів. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб причетних до вчинення злочину.

Нині вирішується питання повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою та перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також:
На Донеччині керівник військкомату вимагав у призовника хабар за довідку про непридатність до служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна