“ПЖ” оголосив збір на мобільні навчально-тренувальні комплекси з тактичної медицини

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та ІТ-компанія Ciklum збирають 20 800 000 гривень на мобільні навчально-тренувальні комплекси з тактичної медицини, які допоможуть рятувати життя захисників.

Про це повідомила пресслужба фонду у середу, 29 березня. 

Фонд планує розгорнути 8 мобільних навчально-тренувальних комплексів із тактичної медицини на опорних полігонах на півночі, півдні, сході та заході України. Кожен із них – повністю забезпечити  обладнанням, розхідними матеріалами та спеціалізованим майном. 

Вартість одного такого центру сягне від 1,6 — до 6 млн грн, залежно від кількості навчальних класів, навантаження полігону. Для кожного класу «Повернись живим» закуповує: 

Намет, систему живлення та обігріву

  • Оснащення: проєктор, екран, стільці і т.д.
  • Симуляційне обладнання, включаючи тренувальні манекени 
  • Розхідні матеріали для навчання (турнікети, бандажі, шини і т.д.)
  • Укладки тренувальні (базовий набір інструктора для занять по курсу ТССС ASM). 

«Повернись живим» фахово підготує 96 інструкторів навчально-тренувальних комплексів за єдиним затвердженим стандартом. А вони зможуть протягом року навчити приблизно 200 тисяч військових надавати домедичну допомогу за рівнем TCCC ASM.

«Після повномасштабного вторгнення росії Сили оборони України виросли у рази. Більшість мобілізованих не мають знань із такмеду, їх треба вчити з нуля. А війську бракує для цього кваліфікованих інструкторів, оскільки вони або на фронті, або перевантажені. Проєкт «Тримаю!» підготує фахових інструкторів із такмеду і тренуватиме самих армійців. Також важливо, що ми допомагаємо впроваджувати в армії єдиний стандарт підготовки. Tactical Combat Casualty Care, або ТССС визнаний пріоритетним командуванням Збройних сил», – говорить Людмила Паутець, керівниця інструкторського напряму з такмеду Фонду «Повернись живим». 

Контроль за якістю навчання у новостворених  навчально-тренувальних комплексах здійснюватиме  Українська військово-медична академія спільно з інструкторами Фонду. 

6 860 000 гривень на проєкт «Тримаю!» вже переказала команда Ciklum. 

«Ми раді долучитися до такого важливого проєкту, адже люди — це найбільша цінність як у бізнесі, так і в збройних силах. Вміння надати першу допомогу є критично важливим в умовах бойових дій, тож ми покладаємо великі сподівання на навчально-тренувальні комплекси», — коментує фінансовий директор Ciklum Андрій Оксенюк.

Читайте також:
Перший розвідкомплекс “Шарк” від “Повернись живим” і ОККО – вже у війську. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна