Перший розвідкомплекс “Шарк” від “Повернись живим” і ОККО – вже у війську. ВІДЕО

Днями Збройні сили отримали на озброєння розвідувальний безпілотний комплекс “Шарк”, кошти на який зібрала спільна ініціатива мережі АЗК ОККО та Фонду “Повернись живим” — “Око за око”. Усього військовим передадуть 25 таких комплексів, щоб уздовж усієї лінії фронту відстежували рух ворога та ефективно коригували вогонь української артилерії.

Про це в середу, 22 березня, повідомили в пресслужбі фонду.

“Сьогодні перший комплекс “Шарк” переданий воїнам Збройних Сил і вже скоро коригуватиме артилерію, допомагатиме бити окупантів і наближати перемогу України”, – розповів директор департаменту розвитку та партнерств”ПЖ” Олег Карпенко.

“Наш спільний з ОККО проєкт — це приклад своєчасної, важливої і по-справжньому масштабної взаємодії благодійного руху і соціально відповідального бізнесу. І найбільша його сила в тому, що він обʼєднав заради допомоги мільйони українців — від Донеччини до Львівщини, від Одеси до Чернівців”, – додав він.

“Впевнений,  що “Шарки” на полі бою допоможуть наблизити перемогу і багатьом нашим військовим збережуть життя, – прокоментував СЕО ОККО Василь Даниляк. – Зупинятися з допомогою ми не плануємо. І поки триває акумулювання коштів ще на три з 25 комплексів, ми вже працюємо над новим проєктом разом із “Повернись живим”, щоб і надалі системно зміцнювати нашу армію”.

Нагадаємо, спільний проєкт ОККО та “Повернись живим” “Око за око” стартував у листопаді 2022 року. Мета — закупівля 25 безпілотних розвідувальних комплексів “Шарк” загальною вартістю 325 млн грн.
Українці підтримують ініціативу, заправляючись пальним Pullls на АЗК ОККО — з кожного проданого літра компанія перераховує по 1 гривні на “Шарки” або ж напряму перераховуючи кошти на спецрахунок фонду “Повернись живим”.

До складу одного комплексу вартістю 13 млн грн входить прохідне авто, обладнане пунктом управління, пускова установка і два БпЛА від Ukrspecsystems.

Крім того, в рамках ініціативи для ЗСУ закуплять іще 25 резервних БПЛА, щоб вчасно можна було замінювати апарати, втрачені чи пошкоджені під час виконання завдань. Паралельно вже навчають 25 екіпажів для управління розвідкомплексами.

Читайте також:
“Повернись живим” передав 100 пікапів для усіх артилерійських бригад ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна