Україна матиме “дуже хороші шанси” на успіх у контрнаступі навесні, – Пентагон

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що Україна за рахунок значного виснаження російських сил і західної зброї має “дуже хороші шанси” здійснити успішний контрнаступ навесні 2023 року.

Як передає “Європейська правда“, про це він заявив під час слухань у комітеті Сенату США з питань збройних сил у вівторок, 28 березня.

Остін заявив, що Україна наразі має “значну перевагу” в порівнянні з російськими силами, хоча лінія фронту й змінювалась то в один, то в інший бік протягом останнього часу, а наразі відбуваються “досить серйозні бої в районі Бахмута”.

“Українці завдали росіянам значних втрат, і ті виснажили свої запаси бронетехніки так, як ніхто ніколи не міг собі уявити. І тепер ми бачимо, як Росія розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат, яких завдали українці”, – наголосив глава Пентагону.

Він додав, що з огляду на це ресурси Росії вичерпуються, вона все частіше постає перед нестачею артилерійських боєприпасів та інших речей і змушена звертатися по допомогу до Ірану та Північної Кореї.

“Тому я думаю, що ми побачимо активізацію бойових дій навесні, оскільки умови для маневрування покращаться, а також на основі того, що ми вже зробили і продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дуже хороші шанси на успіх”, – підкреслив Остін.

Читайте також:
Зеленський пояснив, чому ЗСУ ще не можуть почати контрнаступ

Дивіться відео “Новинарні“:
“Коли наступ? Давайте після свят!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна